Geëngageerde kenniswerker heeft nood aan juiste toolset

Written by peter daneels

Productiviteit van kenniswerkers moet steeds omhoog

De economische omstandigheden dwingen bedrijven om steeds bewuster en efficiënter om te gaan met bedrijfsmiddelen. En ook van werknemers en medewerkers wordt steeds meer verwacht.  Een hogere productiviteit en meer flexibiliteit om er maar twee te noemen. En dit alles terwijl ook voor hen de omstandigheden en context sneller veranderen dan ooit.

Niemand kan zijn werk doen met onaangepast gereedschap

Logisch dus dat die werknemer ook steeds hogere verwachtingen zal gaan stellen aan de tools die hen ter beschikking worden gesteld om het werk te doen. En al vaak worden ze op het werk geconfronteerd met ICT- middelen die niet goed functioneren (te traag, te complex, niet intuïtief genoeg, inloggen via VPN, ….)  Die traditionele ICT- tooling is niet gemaakt voor de kenniswerker van vandaag.
Wellicht is dat ook één van de redenen waarom de “bring your own device” trend zo’n opvang maakt. Om te kunnen presteren, hebben mensen het juiste gereedschap nodig, geef je ze dit niet, dan gaan ze gewoon hun eigen materiaal of oplossing gebruiken. Presteren is ook voor hen een must geworden.

Vaak merken we dat de meest  “geëngageerde medewerkers” bereid zijn het verst te gaan op zoek naar een slimme oplossing. Natuurlijk wil je net die groep van mensen niet teleurstellen.

Medewerkers gaan zelf op zoek naar ondersteuning indien ze die niet krijgen

Overigens gaat het zeker niet enkel over eigen hardware dewelke gebruikt wordt:  ook eigen software oplossingen worden gebruikt waarbij mensen bestanden gaan delen via hun persoonlijke Google of Dropbox- account. En net dat wil je als organisatie voorkomen, want hoe zit het bijvoorbeeld met de eigendomsrechten van de bestanden…om maar één heikel punt te noemen.

Zorg als werkgever dus voor een moderne werkplek en stel moderne business tooling ter beschikking.

Bovendien zijn de moderne cloud- oplossingen ook nog eens goedkoper. Beter, goedkoper en nodig dus! U doet er goed aan om vandaag reeds de eerste stap te zetten.
Wij gaan graag met u in gesprek.

Read More Articles:

Waarom vooral de KMO voordeel doet met cloud computing

>