Innoveren met de hulp van het juiste IT platform

Written by peter daneels

Innovatie is een vaak gebruikt (misbruikt?) woord 

Haast overal hoor en lees je dat onze bedrijven moeten innoveren om te overleven.
Wat er vaak minder bij verteld wordt, is hoe die innovatie tot stand moet komen.
Het is wellicht een open deur wanneer ik stel dat innovatie van mensen komt.
En wanneer die mensen vlot en snel kunnen samenwerken creëert men een omgeving waarin innovatie kan ontstaan.
Ik denk dan een medewerkers, klanten, partners en leveranciers. Eigenlijk iedereen die met elkaar in teamverband samenwerkt.

Bij innovatie gaat het over teamwork

Steeds meer wordt individuele productiviteit vervangen door teamwork. We bereiken dan immers meer en we bereiken het sneller. De realiteit is dat traditionele ICT- oplossingen niet ontwikkeld zijn met teamproductiviteit in gedachten. Bovendien zijn mensen vandaag steeds mobieler, informatie verandert sneller dan ooit tevoren en we staan onder een enorme tijdsdruk. De omstandigheden waarin mensen werken zijn dus spectaculair veranderd.

En in die omstandigheden kan de juiste technologie wel degelijk het verschil maken.
Om een opdracht op een goede manier uit te voeren, hebben mensen het juiste gereedschap nodig (probeer maar eens met een verkeerde schroevendraaier een schroef in te draaien, dat werkt niet of is op zijn minst erg frustrerend). Bezorg je je mensen die juiste ondersteuning niet, gaan ze zelf op zoek, wellicht één van de drijvende krachten achter de BYOD hype.

Moderne ICT- en heel vaak cloudoplossingen-zijn dit aangepaste gereedschap.

Organisaties hebben vandaag een enorme opportuniteit om anders, beter en sneller te gaan werken. Deels zullen we moeten. Deze opportuniteit is de ECHTE reden waarom cloud computing zo belangrijk is. Het gaat over veel meer dan een technologische evolutie…

Cloud op zich is niet belangrijk, maar zorg wel dat je als bedrijf gebruik maakt van de vele nieuwe mogelijkheden, de voordelen, de opportuniteiten.
Het kan heel wat verschil maken!

Ook om die broodnodige innovatie sneller tot stand te laten komen!

Praten?

Read More Articles:

Hoe ik die deal ga winnen dankzij mijn CRM systeem

>