Wat is een goed CRM-systeem?

Written by peter daneels

[thrive_highlight highlight=’default’ text=’light’]”Wat vinden jullie een goed CRM systeem?”[/thrive_highlight]

 

Dat is één van de meest gestelde vragen aan ons. Een Google search levert al snel enkele tientallen resultaten op, en inderdaad [thrive_highlight highlight=’#81d742′ text=’light’]”Er bestaan 100-den CRM systemen, maar eigenlijk slechts 2 types”[/thrive_highlight]
En allemaal claimen ze de beste te zijn: Salesforce, Microsoft Dynamics CRM, Zoho, Solve360,Highrise, Capsule CRM, …

Wat ons betreft bestaat het beste CRM- systeem niet. Er zijn talloze goede CRM- systemen en allemaal hebben ze wel hun goede en minder goede kanten. Vragen welk CRM- systeem het beste is, is zoals vragen welke wijn men het lekkerst vindt. Of welk restaurant het beste is.
Het antwoord heeft alles te maken met de context waarin men zich bevindt: diner of lunch? Verkies je vis of vlees? Wat is het budget?

De  betere vraag zou zijn: “welk CRM- systeem past het beste bij uw business?”

Eens u begint rond te kijken, begint u aan een ontdekkingstocht: dat kan boeiend en interessant zijn, doch liggen er valkuilen op de loer. U  wordt geconfronteerd met diverse CRM- suites met talloze toeters en bellen dewelke veel toegevoegde waarde kunnen betekenen. Althans in theorie.
U ontdekt honderden functies voor ondersteuning van marketing, verkoop en klantenservice. Een en ander kan zeker de moeite waard zijn,doch houd steeds uw doelstelling in gedachten. Ga na op welke manier u die het best kan verwezenlijken.
Behoed u in elk geval voor een selectie traject dat teveel gericht is op het aanbod.

Bedenk dat hoe meer functionaliteit u wil, hoe meer afspraken, discipline en wellicht zelfs management toezicht nodig zal zijn En ja, vaak heeft een en ander een negatieve impact op het slagen van het CRM- project.
Breng in elk geval  in kaart op welke manier het CRM – systeem uw sales  helpt. Zij staan in de vuurlinie, plaats uzelf in hun schoenen. Indien het commerciële team er zelf onvoldoende meerwaarde  uit haalt, zal men een hoop redenen zien om het systeem niet of onvoldoende te gebruiken, wat wellicht dé reden is waarom vandaag nog steeds te veel CRM- implementaties mislukken.

Het antwoord zal dus voor elk bedrijf verschillend zijn.En uitgerekend daarom zijn we bij DANSC geen reseller van software. Er zijn zoveel opties. Het maken van de juiste keuze is in elk geval belangrijk. Doe dus uw research en besteed er voldoende aandacht aan!  Het is uw tijd en geld meer dan waard.
En indien u op zoek bent naar extra ondersteuning, helpen wij u graag verder!

Read More Articles:

De belangrijkste reden waarom CRM implementaties mislukken

>